Geschiedenis

De onderneming "Mevrouw Bertje Deborre" is ontsprongen uit een familiebedrijf dat opgericht werd in 1969. Voordien studeerde ik talen, toch niet 'echt' mijn ding. In een avondcursus van 3 jaar volgde ik later schoonheidszorgen, maar ook dit kon me niet volledig bekoren. Het boeide me om mensen mooier te maken, te helpen, maar nog steeds bleef ik verder zoeken naar "dat" éne beroep

 

In 1996 namen mijn man en ik het toenmalige bedrijf van mijn schoonouders over. De begrafenisonderneming Bammens-Bogaerts bestond toen nog niet uit een funerarium en al snel ontwikkelden mijn man en ik grote plannen. Ik voelde ineens de adrenaline stromen. Na het vinden van een prachtig stuk grond gelegen in een rustige omgeving, echt in het groen, maakten we plannen om een prachtig funerarium in te planten. Nog meer mensen kunnen bijstaan en dienen in droevige dagen moest ons doel worden.

 

Mijn gedrevenschap om dit te doen, dit speciale beroep maakte mij tot zaakvoerster. Mensen opvangen, begeleiden, troosten, opbaren... het was om het met een cliché te zeggen voor mij een "roeping".

Belangrijk was de huiselijke sfeer waarin we de mensen zouden opvangen, een warm en ontvankelijk kader waarin mensen zich goed voelen, welke nationaliteit of geloof dan ook. Het verlies van een geliefd persoon is een zwaar emotioneel gebeuren en helpen om dit trauma zo draaglijk mogelijk te maken en toch op een aangename manier helpen...; dat voelt voor mij aan als thuiskomen. Dat wil ik, Bertje, bereiken.

 

Zo gezegd, zo gedaan en funerarium Bammens-Deborre was geboren. Dit in oktober 1996. Wij opende onze deuren op 2 mei 1997. De inrichting van het funerarium is gericht zoals het rustgevende, warme en gezellige van een thuis. Ik heb mijn best gedaan om in een stijlvol en modern design, een plaats van vertrouwen te creëren voor iedereen die er helaas mee geconfronteerd wordt. Jarenlang runden mijn man en ik de zaak samen, tot onze wegen scheidden in februari 2006, waarna ik de zaak op eigen houtje bleef voeren. Godzijdank ben ik bijgestaan door een fantastisch team van betrouwbare mensen, personeel dat zich voor de volle 100% inzet voor mijn bedrijf. Dat noem ik een godsgeschenk...

 

Ondertussen heet mijn onderneming Mevrouw Bertje Deborre, slecht één kleine naamsverandering, maar toch een significante. Ik doe mijn job met hart en ziel en ben gelukkig dat ik mijn weg gevonden heb in deze wereld. Ik ontdekte dat mijn vader in zijn jonge jaren "drager" bij een begrafenisondernemer Ketelslegers uit Tongeren, was geweest, informatie die mijn gevoel enkel nog bevestigde en een warme goedkeuring wegdroeg.

Het regelen van een begrafenis is met niets te vergelijken. Ik bezie het ook niet als een business. Het begraven van onze doden en het troosten van rouwenden wordt niet toevallig onder de werken van barmhartigheid gerekend. Het is dus zeker geen business. Het is mensen omgeven met vertrouwen, hun bij te staan, te waarderen en naar hun eigen gevoel te steunen in moeilijke en zware tijden. Het respect en de waardering die je terugkrijgt is eveneens niet te vergelijken. Het heeft dat kleine gaatje dat altijd nog aanwezig was in mijn hart opgevuld.

Oostlaan 56a

3600 Winterslag - Genk

Tel. +32. (0) 89 35.53.36

Fax. +32.(0) 89 30.43.56

Email: info@bertjedeborre.be

© 2014 WEBMAN bvba · Webdesign, Hosting, Streaming Media & Online Backup systems.